Вплив світових та національних макроекономічних факторів на функціонування фінансового ринку України в умовах глобальної конкурентоспроможності - Чуницька, Ірина Іванівна; Михайленко, В. В. (УДФС України, 2020)
У статті розглянуто функціонування та розвиток фінансового ринку України в умовах глобальної конкурентоспроможності. Проаналізовано на основі статистичних даних, зокрема World Economic Forum, рівень глобалізованості України в порівнянні із провідними країнами Європейського Союзу, досліджено основні параметри діяльності фінансового ринку Україні в міжнародному економічному просторі. На основі проведеного дослідження виявлено фактори, які вливають на його ефективне функціонування і розвиток, а також було розроблено ключові напрями щодо поліпшення діяльності фінансового ринку України і сприяння збільшення рівня його конкурентоспроможності.

This article deals with the functioning and development of the financial market of Ukraine in the conditions of global competitiveness. Analyzed on the basis of statistical data, in particular World economic forum, level of globalization of Ukraine in comparison with leading countries of the European Union, investigated the main parameters of activity of the financial market of Ukraine in the international economic space. On the basis of the conducted research the factors that influence its effective functioning and development were found out. The key directions of improvement of activity of the financial market of Ukraine and assistance to increase of its competitive ability level were also developed.
Keywords: фінансовий ринок; глобалізація; конкурентоспроможність; фінанси; фінансові ресурси; фінансові активи; міжнародний фінансовий ринок; інвестиційно-інноваційна діяльність; індекс конкурентоспроможності; фінансова система; глобальний економічний простір; financial market; globalisation; competitiveness; finance; financial resources; financial activists; international financial market; investment and innovation activity; competitiveness index; financial system; global economy