Процес формування облікової політики підприємства: теорія і практика (Свідоцтво про реєстрацію авторського права на твір № 88643) - Колісник, Олена Пилипівна (Міністерство економічного розвитку і торгівлі України, 2019)
Процес формування облікової політики підприємства є достатньо складним і водночас важливим в обліковій діяльності суб'єкта господарювання в межах правового поля. Складові організації процесу формування облікової політики повинні враховувати принципи побудови і функціонування обліку та управління підприємством в цілому, а також включати етапи, на кожному з яких чітко визначити послідовність дій і видів робіт.

The process of forming an enterprise's accounting policy is quite complex and at the same time important in the accounting activities of a business entity within the legal field. The components of the organization of the process of forming an accounting policy must take into account the principles of construction and functioning of accounting and management of the enterprise as a whole, and also include stages, each of which clearly defines the sequence of actions and types of work.
Keywords: бухгалтерський облік; облікова політика підприємства; аспекти облікової політики; етапи облікової політики; суб`єкти облікової політики; accounting; accounting policy of the enterprise; aspects of accounting policy; stages of accounting policy; subjects of accounting policy