Проблеми реалізації контрольної функції в системі економічної безпеки - Ткаченко, Сергій Олександрович; Дядін, Андрій Сергійович (СФ ХНУВС, 2024)
Зазначено, що розв'язання проблеми підвищення реалізації фінансово-економічної політики має здійснюватися з позицій системного підходу, а саме: систему економічної безпеки слід розглядати як найважливіший елемент національної безпеки, яка, у свою чергу, є складною системою забезпечення національних інтересів держави. В умовах воєнної агресії проти України, слід мобілізувати свої зусилля на розв’язання найневідкладніших проблемних питань, однією з яких є боротьба з економічною злочинністю, що загрожує національній безпеці країни.

It is noted that solving the problem of increasing the implementation of financial and economic policy should be carried out from the standpoint of a systemic approach, namely: the system of economic security should be considered as the most important element of national security, which, in turn, is a complex system of ensuring the national interests of the state. In the conditions of military aggression against Ukraine, efforts should be mobilized to solve the most urgent problems, one of which is the fight against economic crime, which threatens the national security of the country.
Keywords: економічна безпека; контроль; фінансово-економічна політика; національна безпека; economic security; control; financial and economic policy; national security