Характеристика завдань судової експертизи контрольованих операцій - Міщенко, Тетяна Михайлівна (Університет ДФС України, 2019)
Впровадження контролю за трансфертним ціноутворенням вплинуло на необхідність виконання експертних завдань, пов’язаних з проведенням контрольованих операцій. На кожній стадії експертного дослідження експерт вирішує прості та складні діагностичні завдання та відповідні проміжні завдання, які не будучи спеціально поставленими, є обов’язковою умовою виконання кінцевого завдання експертизи. Розуміння характеру цих завдань зумовлює вибір способу, методів їх вирішення, визначає спрямованість дій експерта у процесі досягнення мети пізнавальної діяльності.

The implementation of transfer pricing controls has influenced the need to carry out expert tasks related to controlled transactions. At each stage of the expert examination, the expert solves simple and complex diagnostic tasks and corresponding intermediate tasks, which, without being specifically assigned, are a prerequisite for completing the final examination task. Understanding the nature of these tasks determines the choice of method, methods of solving them, determines the direction of the expert's actions in the process of achieving the goal of cognitive activity.
Keywords: судова експертиза; контрольовані операції; експертне завдання; стадії експертизи; прості діагностичні завдання; складні діагностичні завдання; forensic examination; controlled operations; expert assignment; examination stages; simple diagnostic tasks; complex diagnostic tasks