Основи складання фінансової звітності підприємства та оцінка його фінансового стану за матеріалами ТОВ «ВОДАЛЕНД ІНДАСТРІ» - Решетило, Євген Володимирович (Ірпінь, 2025)
Розкрито сутність зміст і структуру процесу розвитку у поглибленні теоретичних знань щодо основи складання фінансової звітності та існуючих методичних підходів аналізу оцінки фінансового стану підприємства, тобто пошук резервів підвищення рентабельності виробництва і зміцнення комерційного розрахунку як основи стабільної роботи підприємства. За результатами дослідження сформульовані пропозиції, на основі яких надані практичні рекомендації з удосконалення існуючої методики складання фінансової звітності підприємства та оцінки його стану. Обґрунтовано доцільність розвитку практики застосування професійного судження бухгалтера у процесі розробки облікової політики на «ВОДАЛЕНД ІНДАСТРІ».

The essence, content and structure of the development process in deepening theoretical knowledge on the basis of financial reporting and existing methodological approaches to analyzing the assessment of the financial condition of the enterprise, i.e., the search for reserves to increase the profitability of production and strengthen commercial calculation as the basis for the stable operation of the enterprise are revealed. According to the results of the study, proposals were formulated, on the basis of which practical recommendations were given for improving the existing methodology for preparing financial reporting of the enterprise and assessing its condition. The feasibility of developing the practice of applying the accountant's professional judgment in the process of developing accounting policies at "VODALAND INDUSTRIES".
Keywords: звітність; фінансова звітність; користувачі облікової інформації; фінансовий стан; ліквідність; платоспроможність; reporting; financial reporting; users of accounting information; financial condition; liquidity; solvency