Удосконалення механізму формування фінансових ресурсів місцевих органів влади з урахуванням світового досвіду - Діденко, Людмила Вікторівна (Економіка та держава, 2009)
У статті розглядаються проблеми удосконалення механізму формування фінансових ресурсів місцевих органів влади. Обґрунтовано необхідність проведення адміністративно-територіальної реформи для можливості здійснення бюджетної децентралізації, що дасть можливість перерозподілити доходну базу місцевих органів влади та оптимізувати видаткову частину місцевих бюджетів.

The article describes the problems of improvement the mechanism of formation financial resources of local authority. Proves necessity of realization administrative-territorial reform for an opportunity of realization of budget decentralization, which will make it possible to redistribute the revenue base of local authorities and optimize the expenditure part of local budgets.
Keywords: адміністративно-територіальна реформа; механізм фінансування; фінансові ресурси; місцеві органи влади; бюджетна децентралізація; administrative-territorial reform; financing mechanism; financial resources; local authorities; budget decentralization