Публічне управління та адміністрування операцій з товарами, що переходять у власність держави за порушення митного законодавства - Бондаренко, Василь Анатолійович; Драган, Олена Василівна; Коновалов, Юрій Олександрович; Пашко, Павло Володимирович; Попель, Сергій Анатолійович; Прус, Людмила Романівна; Романюк, Уляна Василівна (Хмельницький, 2020)
У монографії всебічно проаналізовано основні аспекти публічного управління та адміністрування операцій з товарами, що переходять у власність держави за порушення митного законодавства, зокрема; правові та організаційні засади здійснення операцій з майном; напрями вдосконалення механізму відбору суб’єктів господарювання, які залучаються митницями до операцій з майном; форми та ефективність чинних реалізаційних процедур, встановлення резервів і факторів їх покращення; адміністрування податків при операціях з реалізацій майна, що переходить у власність держави за порушення митного законодавства. The publication comprehensively analyzes the main aspects of public administration and administration of transactions with goods that become the property of the state for violations of customs legislation, in particular; legal and organizational principles of property transactions; directions of improvement of the mechanism of selection of business entities involved by customs in property transactions; forms and efficiency of current implementation procedures, establishment of reserves and factors for their improvement; administration of taxes in transactions for the sale of property that becomes the property of the state for violation of customs legislation.
Keywords: операції з майном, що переходять у власність держави, реалізація майна, розпорядження майном, знищення (утилізація), безоплатна передача адміністрування податків; operations with property that become the property of the state, sale of property, disposal of property, destruction (utilization), free transfer of tax administration