Деофшоризація та детінізація. Можливості неможливого - Швабій, Костянтин Іванович; Селезень, Павло Олександрович (Зеркало недели. Украина, 2018)
Досліджено чи зможе Україна повернути кошти з внутрішнього та зовнішніх офшорів. Виявлено, що можливість реалізації ефективної державної економічної політики обмежена за умов існування великого тіньового сектора економіки, з одного боку, а з іншого — недоброзичливої податкової конкуренції та несприятливої зовнішньої кон'юнктури.

It is explored whether Ukraine can recover funds from internal and external offshore. It is revealed that the possibility of implementing an effective state economic policy is limited in the conditions of the existence of a large shadow economy sector, on the one hand, and on the other hand - unfair tax competition and unfavorable external conditions.
Keywords: офшори; державний борг; FATCA; податкова політика; BEPS; offshore; public debt; FATCA; tax policy; BEPS