Програмний рушій анімації euphoria як елемент ігрової візуальної культури - Ніжегородцев, Владислав Олександрович; Баранівський, Денис (Черкаський державний бізнес коледж, 2024)
Розглянуто програмні рухи в анімації, які відіграють важливу роль у сучасній медіа та ігровій індустрії. Вони забезпечують реалістичність рухів, динамічні ефекти та інтерактивність графіки. Ці рушії – основа, на якій будується анімація в кіно, іграх і навіть віртуальній та доповненій реальності. Сучасні рушії можуть симулювати фізичні процеси, реалістичну поведінку персонажів та взаємодію з ототоченням.

The article considers software movements in animation, which play an important role in the modern media and gaming industry. They provide realistic movements, dynamic effects, and interactive graphics. These engines are the basis on which animation is built in movies, games, and even virtual and augmented reality. Modern engines can simulate physical processes, realistic character behavior, and interaction with the environment.
Keywords: ігрова візуальна культура; анімація; game visual culture; animation