Розробка IoT платформи для оптимізації управління сонячними батареями розумного будинку - Артеменко, Максим Олексійович (Ірпінь, 2025)
Розробка IoT-платформи для оптимізації управління енергією сонячних батарей у розумному будинку. Мета дослідження — підвищення енергоефективності та зниження витрат на електроенергію завдяки інтеграції відновлюваних джерел енергії та застосуванню методів машинного навчання для моніторингу і прогнозування споживання.

Development of an IoT platform for optimizing the energy management of solar panels in a smart home. The aim of the research is to improve energy efficiency and reduce electricity costs by integrating renewable energy sources and applying machine learning methods to monitor and predict consumption.
Keywords: Iot; сонячні батареї; розумний будинок; управління енергією; машинне навчання; оптимізація енергоспоживання; raspberry pi; Iot; solar panels; smart home; energy management; machine learning; energy optimization; raspberry pi