Актуальність реформування бюджетного менеджменту України в умовах євроінтеграції - Сівакова, Єлизавета Андріївна; Канцур, Інна Григорівна (Житомирський національний агроекологічний університет ННЦ «Інститут аграрної економіки», 2018)
Досліджується управління бюджетним процесом в Україні. Акцентовано увагу на тому, що розвиток нашої держави в євроінтеграційному напрямку можливий за рахунок покращення економічних показників країни, удосконалення бюджетної системи та забезпечення її ефективності. При цьому, важливим завданням бюджетної політики, як ефективного інструменту України в умовах євроінтеграції, є гармонізація структури доходної та видаткової частин бюджету.

The management of the budget process in Ukraine is explored. The attention is paid to the fact that development of our state in the European integration direction is possible due to improvement of economic indicators of the country, improvement of the budget system and ensuring its efficiency. At the same time, an important task of fiscal policy, as an effective instrument of Ukraine in the context of European integration, is the harmonization of the structure of revenue and expenditure parts of the budget.
Keywords: менеджмент; бюджетний менеджмент; бюджетна політика; бюджетна система; євроінтеграція; management; budget management; fiscal policy; budgetary system; eurointegration