Сільський туризм як перспективний напрям розвитку внутрішнього туризму (Свідоцтво про реєстрацію авторського права на твір № 89976) - Цимбалюк, Світлана Ярославівна; Морозова, Ірина Володимирівна (Міністерство економічного розвитку і торгівлі України, 2020)
У статті досліджено загальний стан та потенціал зеленого туризму в Україні, визначено проблеми та перспективи його розвитку. Проаналізовано основні фактори, які впливають на розвиток сільського туризму в нашій країні, проведено SWOT-аналіз та запропоновано механізми і шляхи підвищення ефективності зеленого туризму в Україні.

The article examines the general state and potential of green tourism in Ukraine, identifies problems and prospects for its development. The main factors influencing the development of rural tourism in our country are analyzed, a SWOT analysis is conducted, and mechanisms and ways to increase the effectiveness of green tourism in Ukraine are proposed.
Keywords: зелений туризм; сільський туризм; SWOT-аналіз; green tourism; rural tourism; SWOT analysis