Реформування як виклик часу: зразкова та типова справи - новели у кодексі адміністративного судочинства України - Параниця, Сергій Павлович; Тищенко, Катерина Миколаївна (ДВНЗ «Ужгородський національний університет», 2018)
У статті розглянуто останні зміни до Кодексу адміністративного судочинства України, утвердження явищ типової та зразкової справи, семантику понять, сутність, особливості, практичний аспект, а також усі переваги та ризики реформування адміністративного судочинства.

The article deals with the latest changes to the Code of Administrative Legal Proceedings of Ukraine, the approval of typical and examplary cases, semantics of concepts, essence, peculiarities, practical aspects, as well as all the advantages and risks of reforming administrative justice.
Keywords: зразкова справа; типова справа; юрисдикція; Верховний суд; процесуальна норма; новела; «пілотне рішення»; прецедент; exemplary case; typical case; jurisdiction; Supreme Court; procedural norm; novel; "pilot decision"; precedent