Фінансові стимули розвитку регіонів України - Резніченко, Олексій Вікторович (Ірпінь, 2026)
У роботі обґрунтовано теоретико-методологічні засади функціонування регіонального фінансового стимулювання, надано практичні рекомендації щодо вдосконалення системи фінансового стимулювання розвитку регіонів на основі зарубіжного досвіду.

The paper substantiates the theoretical and methodological principles of the functioning of regional financial incentives, and provides practical recommendations for improving the system of financial incentives for regional development based on foreign experience.
Keywords: фінансові стимули; регіональний розвиток; бюджетна децентралізація; міжбюджетні відносини; повоєнне відновлення; financial incentives; regional development; budget decentralization; intergovernmental relations; post-war reconstruction