Облікові та податкові аспекти справлення податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки (Свідоцтво про реєстрацію авторського права на твір № 116405) - Занько, Борис Михайлович (Український національний офіс інтелектуальної власності та інновацій, 2023)
У статті розглянуто основні аспекти справляння податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, з сільськогосподарських товаровиробників, та відображення у бухгалтерському обліку цього податку. Досліджено умови, при дотриманні яких певні об’єкти нерухомості, які належать сільськогосподарським товаровиробникам, не будуть оподатковуватися цим податком.

The article examines the main aspects of the tax on real property other than land plot, which is paid by agricultural commodity producers, and the reflection of this tax in accounting. The conditions under which certain real estate owned by agricultural commodity producers will not be subject to this tax have been studied.
Keywords: податок на нерухоме майно; відмінне від земельної ділянки; місцевий податок; об'єкт оподаткування; база оподаткування; бухгалтерський облік; tax on real estate other than land; local tax; tax object; tax base; accounting