Вплив податкових пільг на залучення міжнародних інвестицій в Україну - Музиченко, Максим Віталійович (Ірпінь, 2026)
У роботі досліджено процес створення системи комплексного аналізу впливу податкових пільг на залучення міжнародних інвестицій в економіку України та визначення напрямів підвищення ефективності. За результатами дослідження сформульовані рекомендації щодо удосконалення механізму податкових пільг, підвищення стабільності та прогнозованості податкової політики, розвитку індустріальних парків, застосування інвестиційних податкових стимулів та посилення гарантій захисту іноземних інвесторів в Україні.

The work examines the process of creating a system for comprehensive analysis of the impact of tax incentives on attracting international investment into the economy of Ukraine and identifying areas for improving efficiency. Based on the results of the study, recommendations are formulated for improving the mechanism of tax incentives, increasing the stability and predictability of tax policy, developing industrial parks, applying investment tax incentives, and strengthening guarantees for the protection of foreign investors in Ukraine.
Keywords: податкові пільги; інвестиційна політика; міжнародні інвестиції; податкова система; інвестиційний клімат; прямі іноземні інвестиції; економічний розвиток України; tax incentives; investment policy; international investments; tax system; investment climate; foreign direct investments; economic development of Ukraine