Процесуальні аспекти притягнення до кримінальної відповідальності за колабораціонізм в Україні - Калюжна, Анна Олегівна; Чигрина, Галина Леонідівна (Донецький державний університет внутрішніх справ, 2023)
Притягнення до кримінальної відповідальності за колабораціонізм стало важливою темою в українському суспільстві, зокрема та серед фахівців у сфері права. Ця проблема вимагає ретельного розгляду, оскільки вона стосується визначення правового статусу осіб, які співпрацюють з окупантами та можуть впливати на національну та громадську безпеку країни.

Criminalisation of collaboration has become an important topic in Ukrainian society, including among legal professionals. This problem requires careful consideration as it relates to determining the legal status of persons who collaborate with the occupiers and may affect the national and public security of the country.
Keywords: кримінальна відповідальність; колабораціонізм; суверенітет України; criminal liability; collaboration; sovereignty of Ukraine