Проблеми управління функціонуванням та розвитком сучасного міста - Бірченко, Михайло Олександрович (Ірпінь, 2026)
Робота полягає у розробці теоретичних, методичних й практичних засад управління функціонуванням та розвитком сучасного міста. Встановили сутність управління розвитком сучасного міста; узагальнили структуру та моделі управління сучасним містом; систематизували методичні засади забезпечення ефективного функціонування міста; узагальнили структуру та моделі управління сучасним містом; систематизували методичні засадизабезпечення ефективного фінансування міста; сформували соціально-економічний портрет м.Києва; проаналізували стан міського публічного простору та сфери надання адміністративних послуг м.Києва; оцінили ефективність функціонування та розвитку м.Києва; визначили інструменти публічного управління для забезпечення сталого розвитку міста; сформували пропозиції щодо підвищення ефективності міського управління

The study is devoted to the development of theoretical, methodological, and practical foundations for managing the functioning and development of a modern city. The essence of managing the development of a modern city is defined. The structure and models of urban governance are generalized. Methodological principles for ensuring the effective functioning of a city are systematized, as well as approaches to effective municipal financing. A socio-economic profile of the city of Kyiv is developed. The state of Kyiv’s urban public space and the sphere of administrative service provision are analyzed. The effectiveness of Kyiv’s functioning and development is assessed. Public administration instruments aimed at ensuring sustainable urban development are identified. Proposals for improving the efficiency of urban governance are formulated
Keywords: управління; публічне управління; адміністрування; місто; сучасне місто; розвиток; governance; public administration; administration; city; modern city; development