Теоретико-методичні засади розвитку проектного офісу - Демченко, Віта Сергіївна (Ірпінь, 2025)
Суть кваліфікаційної роботи є аналіз існуючих підходів до створення проєктних офісів, їх типів та моделей на сучасному етапі розвитку проєктного менеджменту в сучасних умовах, визначення нових викликів до яких слід готуватися проєктним офісам у майбутньому. В роботі розкрито сутність та структуру проєкту як об’єкту проєктного управління; окреслено модель проєктного офісу в контексті управління організацією; охарактеризовано методику створення проєктного офісу та висвітлено тенденції розвитку проєктних офісів в Україні та за кордоном.

The essence of the qualification work is the analysis of existing approaches to the creation of project offices, their types and models at the current stage of development of project management in modern conditions, the identification of new challenges for which project offices should prepare in the future. The work reveals the essence and structure of the project as an object of project management; outlines the model of the project office in the context of organizational management; characterizes the methodology for creating a project office and highlights the trends in the development of project offices in Ukraine and abroad.
Theoretical and methodological principles of developing a project office
Keywords: проєкт; проєктна діяльність; організаційні моделі системи управління; управління змінами; проєктний офіс; project; project activities; organizational models of management systems; change management; project office