Врегулювання міжнародного подвійного оподаткування - Шаповалова, Наталія Олександрівна; Shapovalova, Nataliya Oleksandrivna (Ірпінь, 2023)
Мета роботи полягає в аналізі міжнародного подвійного оподаткування, міжнародного регулювання співробітництва України з питань уникнення подвійного оподаткування. Завданнями роботи є: - визначити сутність міжнародного подвійного оподаткування; - виокремити принципи, що застосовуються при усуненні міжнародного подвійного оподаткування; - проаналізувати міжнародні податкові угоди як метод врегулювання міжнародного подвійного оподаткування; - виявити тенденції та закономірності механізму усунення міжнародного подвійного оподаткування; - розробити конкретні пропозиції з удосконалення законодавства України, яке регулює оподаткування діяльності резидентів та нерезидентів і встановлює основи податкового співробітництва її із іншими державами. Предметом дослідження виступає регулювання усунення міжнародного подвійного оподаткування, яке закріплюється в національному законодавстві та в міжнародних податкових угодах. Об’єктом дослідження виступають методи уникнення міжнародного подвійного оподаткування.

Thepurposeoftheworkistoanalyzeinternationaldoubletaxation,internationalregulationofUkraine'scooperationonissuesofdoubletaxationavoidance. Thetasksoftheworkare: -determinetheessenceofinternationaldoubletaxation; -highlighttheprinciplesusedintheeliminationofinternationaldoubletaxation; -toanalyzeinternationaltaxagreementsasamethodofsettlementofinternationaldoubletaxation; -identifytrendsandregularitiesofthemechanismofeliminationofinternationaldoubletaxation; todevelopspecificproposalsforimprovingthelegislationofUkraine,whichregulatesthetaxationofactivitiesofresidentsandnon-residentsandestablishesthebasisofitstaxcooperationwithotherstates. Thesubjectofthestudyistheregulationoftheeliminationofinternationaldoubletaxation,whichisestablishedinnationallegislationandininternationaltaxtreaties. Theobjectofthestudyismethodsofavoidinginternationaldoubletaxation.
Settlementofinternationaldoubletaxation
Keywords: подвійне оподаткування; врегулювання; уникнення подвійного оподаткування; типові конвенції; податкові угоди; doubletaxation; settlement; avoidanceofdoubletaxation; Modelconventions; taxagreements