Цифровізація платіжних послуг в банках - Семенова, Олександра Володимирівна (Ірпінь, 2026)
Робота присвячена дослідженню теоретичних основ та практичних аспектів цифровізації платіжних послуг у банківському секторі. У дослідженні проаналізовано сучасний стан впровадження цифрових платіжних рішень в Україні, здійснено порівняння з міжнародними практиками та виявлено ключові проблеми цифрової трансформації. Результатом роботи є розробка стратегічних рекомендацій щодо підвищення ефективності банківських платіжних сервісів та оптимізації взаємодії з клієнтами шляхом впровадження інноваційних фінтех-інструментів.

The work is dedicated to researching the theoretical foundations and practical aspects of the digitalization of payment services in the banking sector. The study analyzes the current state of implementing digital payment solutions in Ukraine, compares them with international practices, and identifies key problems in digital transformation. The result of the work is the development of strategic recommendations for improving banking payment services and optimizing customer interaction through the implementation of innovative fintech tools.
Keywords: цифровізація; платіжні послуги; банківські технології; електронні платежі; фінтех; цифрові сервіси; digitalization; payment services; banking technologies; electronic payments; fintech; digital services