Податковий контроль розрахунків з бюджетом з ПДВ - Курінський, Владислав Миколайович; Kurinskyi, Vladyslav Mykolaiovych (Ірпінь, 2024)
У роботі проведено аналіз податкового контролю розрахунків з бюджетом з ПДВ. 1) визначено економічну сутність податкового контролю розрахунків; 2) описані чинні нормативні акти податкового контролю розрахунків з бюджетом з ПДВ; 3) здійснено морфологічний аналіз категоріального апарату проблеми податкового контролю розрахунків з бюджетом з ПДВ; 4) обґрунтовано порядок організації облікового процесу податкового контролю розрахунків з бюджетом з ПДВ на прикладі ТОВ «БМУ-ТРАНС»; 5) проаналізовано динаміку податкових надходжень до Державного бюджету в розрізі податків; Базою дослідження - ТОВ «БМУ-ТРАНС».

The paper analyzes the tax control of calculations with the VAT budget. 1) the economic essence of tax control of settlements is determined; 2) current normative acts of tax control of calculations with the VAT budget are described; 3) a morphological analysis of the categorical apparatus of the problem of tax control of calculations with the VAT budget was carried out; 4) the procedure for organizing the accounting process of tax control of calculations with the VAT budget based on the example of LLC "BMU-TRANS" is substantiated; 5) analyzed the dynamics of tax revenues to the State budget in terms of taxes; The basis of the research is "BMU-TRANS" LLC.
Tax control of calculations with the VAT budget
Keywords: податковий контроль; податок на додану вартість; розрахунок з бюджетом; облік розрахунків з ПДВ; tax control; value-added tax; calculation with the budget; accounting for VAT calculations