Особливості оптимізації структури капіталу підприємств - Синиця, Олександра Олександрівна; Мельник, Олена Володимирівна (Університет ДФС України, 2020)
Оптимальна структура капіталу – найбільш сприятливе співвідношення з можливих варіантів використання власного та позикового капіталу, за якого підприємство, вільно маневруючи наявними грошовими коштами, здатне забезпечити безперервний процес виробництва і реалізації продукції та найбільш ефективну пропорційність між витратами і доходами. Розглянуто особливості оптимізації структури капіталу підприємств.

The optimal capital structure is the most favorable ratio of possible options for the use of equity and debt capital, under which an enterprise, freely maneuvering its available funds, is able to ensure a continuous process of production and sale of products and the most efficient proportionality between costs and income. The article considers the peculiarities of optimization of the capital structure of enterprises.
Keywords: ринкові відносини, структура капіталу, капітал підприємства; market relations, capital structure, enterprise capital