Інституційно-правові засади охорони і раціонального використання природних ресурсів - Кукунін, Артем Борисович; Мілімко, Лариса Василівна (Університет державної фіскальної служби України, 2016)
У статті зосереджена увага на інституційно-правових засадах охорони і раціонального використання природних ресурсів. Встановлено, що успішність заходів з раціонального використання та охорони природних ресурсів залежить від чітко налагодженого механізму правового регулювання складовою якого є наявність норм права та суб’єктів реалізації цих норм.

The article focuses on institutional and legal basis of protection and rational use of natural resources. It is stated that the measures success on rational use and protection of natural resources depends on the well-established mechanism of statutory regulation which component is the existence of law and implementation of these standards.
Keywords: раціональне використання природних ресурсів; охорона природних ресурсів; принципи права природокористування; нормативно-правовий акт; орган управління; rational use of natural resources; protection of natural resources; principles of environmental law; legal act; the governing body