Безпека життєдіяльності - Желібо, Євген Петрович; Сагайдак, Ірина Степанівна (ЕКОМЕН, 2011)
У посібнику розглянуті основні проблеми безпеки життєдіяльності на сучасному етапі розвитку суспільства. Значну увагу приділено фізіологічним та психологічним особливостям людини; медико-біологічним та соціальним проблемам здоров’я; наведено характеристику природних, техногенних, соціально-політичних та комбінованих небезпек, назвичайних ситуацій; проаналізовані джерела небезпек, та породженні ними чинники, що призводять до порушення життєдіяльності людини у повсякденних умовах: виробництві та побуті. Навчальний посібник охоплює весь матеріал програми дисципліни «Безпека життєдіяльності» для підготовки студентів освітньо-кваліфікаційного рівня «бакалавр! Та «молодший спеціаліст» всіх напрямів підготовки.

The manual describes the main security problems of life in modern society. Special attention is paid to the physiological and psychological characteristics of a person; biomedical and social problems of health; characteristics of natural, technological, social, political and combined hazards, emergency situations are enumerated; the sources of hazards and their factors leading to the violation of human activity in everyday conditions: production and life are analyzed. The manual covers all program material of the discipline "Life Safety" to prepare students for educational qualification of "Bachelor degree! And "junior specialist" of all training areas.
Keywords: безпека життєдіяльності; безпека; небезпека; людина; проблеми здоров’я; надзвичайні ситуації; культура безпеки; середовище життєдіяльності людини; ризик; фізіологічні особливості людини; фізичні чинники небезпек; хімічні чинники небезпек; психофізіологія; аварії; харчові продукти; life safety; safety; danger; man; health problems; emergencies; safety culture; the environment of human life; risk; human physiological characteristics; physical factors of hazards; chemical and biological factors of hazards; psychophysiology; accidents; food; біологічні чинники небезпек