Міжнародний франчайзинг як інструмент міжнародної кооперації - Ананченко, Яна Андріївна (Ірпінь, 2025)
У дипломній роботі досліджено проблематику діагностики та пошуку шляхів подолання у вивченні механізмів функціонування міжнародного франчайзингу, аналіз його ролі у міжнародній кооперації та визначення перспектив його розвитку в умовах глобалізації. Визначено сутність та економічну характеристику міжнародного франчайзингу, розглянуто особливості нормативно-правової бази регулювання франчайзингових відносин в світі та в Україні, проведено узагальнену характеристику та дослідження потенційних франчайзингових можливостей ТОВ «Сімейна пекарня»

The thesis explores the issues of diagnostics and finding ways to overcome them in studying the mechanisms of functioning of international franchising, analyzing its role in international cooperation and determining the prospects for its development in the conditions of globalization. The essence and economic characteristics of international franchising are determined, the features of the regulatory framework for regulating franchising relations in the world and in Ukraine are considered, a generalized characteristic and study of potential franchising opportunities of LLC "Family Bakery" are carried out.
Keywords: франчайзинг; міжнародна кооперація; бізнес-модель; ліцензування; партнерство; глобалізація; franchising; international cooperation; business model; licensing; partnership; globalization