Insight into Modules over Dedekind Domains - Kurdachenko, L.A.; Semko, Mykola Mykolaiovych; Subbotin, I.Ya. (Institute of Mathematics of NAS of Ukraine, 2008)
In particular, the results about the free and projective modules, injective and divisible modules, finitely generated and artinian modules, direct sums of cyclic modules and basic modules were placed here.In this book the authors collected and systematized some fundamental results on modules over Dedekind domains. The book may be useful for researchers and graduate students who will be willing to study this subject. It can also serve as a suitable textbook for a lecture course in modules over Dedekind domains.

У книзі автори зібрали та систематизували деякі фундаментальні результати про модулі над дедекіндовими областями. Зокрема, результати про вільні та проективні модулі, ін’єктивні та ділимі модулі, скінченно породжені та артинові модулі, прямі суми циклічних модулів та базисні під модулі, представлені тут. Книга може бути корисною як для дослідників, так і для аспірантів та студентів старших курсів, які забажають вивчати ці суб’єкти. Її також можна використовувати як основу для курсу лекцій про модулі над дедекіндовими областями.
Деякі результати про модулі над дедекіндовими областями
Keywords: free modules; projective modules; injective modules; divisible modules; finitely generated modules; artinian modules; direct sums of cyclic modules; basic submodules; вільні модулі; проективні модулі; ін’єктивні модулі; ділимі модулі; скінченно породжені модулі; артинові модулі; прямі суми циклічних модулів; базисні підмодулі