Прикладні задачі з математики - Білорус, Тетяна Валеріївна; Bilorus, Tetyana Valeriyivna (Ірпінь, 2024)
У роботі проведено аналіз науково-методичної літератури і розглянуто основні задачі прикладного характеру, проведено логіко-дидактичний аналіз теми «відсотки» у шкільному курсі математики, узагальнено опис основних методів розв’язування прикладних задач. Важливим елементом роботи є наведені методичні рекомендації щодо організації нетрадиційних форм проведення уроків при вивченні теми «Відсотки» з використанням різних типів та форм прикладних задач.

The paper analyses the scientific and methodological literature and considers the main applied tasks, conducts a logical and didactic analysis of the topic "interest" in the school mathematics course, and summarises the description of the main methods of solving applied tasks. An important element of the work is the methodological recommendations on the organisation of non-traditional forms of lessons in the study of the topic "Percentages" using different types and forms of applied problems.
Applied problems in mathematics
Keywords: математична компетентність; прикладні задачі; відсотки; методи розв’язання; рівні складності; нетрадиційні форми проведення уроків; mathematical competence; applied problems; percentages; solution methods; difficulty levels; non-traditional forms of conducting lessons