Способи зниження рівня тривоги населення в умовах війни - Пєтухова, Ірина Олексіївна; Заушнікова, Марина Юріївна; Клевець, Любов Миколаївна (Вісник Національного університету оборони України, 2022)
У статті представлено протокол самодопомоги особистості по зниженню рівня тривоги, проаналізовано методи роботи із тривогою клієнта в межах психотерапевтичної діяльності психолога, охарактеризовано модулі когнітивно-поведінкової психотерапії у роботі з клієнтами, що відчувають тривожні стани.

The article presents a protocol of self-help for reducing the level of anxiety, analyzes the methods of working with client anxiety within the psychotherapeutic activity of a psychologist, and characterizes the modules of cognitive-behavioral psychotherapy in working with clients experiencing anxiety.
Keywords: тривога; самодопомога особистості у стані тривоги; протокол самодопомоги «Чотири стихії»; психологія кризових станів; anxiety; self-help of an individual in a state of anxiety; self-help protocol «Four Elements»; psychology of crisis states