Управління органами державної податкової служби України - Касьяненко, Микола Мефодійович; Яцюк, О.В.; Цимбал, Петро Васильович; Власова, Ганна Петрівна; Сластьоненко, Оксана Олександрівна (НУДПС України, 2010)
У навчальному посібнику визначені і охарактеризовані основні категорії соціального управління та розкриті організаційні засади управління органами державної податкової служби України, розглянуті етапи становлення ДПС України як органа виконавчої влади зі спеціальним статусом, проаналізовані проблеми, що виникають в практичній діяльності підрозділів та запропоновані шляхи щодо їх розв’язання. Положення цього навчального посібника апробовані при читанні авторами навчальних дисциплін “Теорія управління органами державної податкової служби України”, „Управління підрозділами податкової міліції”, „Основи управління в органах державної податкової служби України”. Посібник призначений для студентів, курсантів, слухачів, аспірантів, викладачів вищих закладів освіти та працівників державної податкової служби України.

The textbook identifies and describes the main categories of social management and outlines the organizational principles of management of the bodies of the State Tax Service of Ukraine, considers the stages of the formation of the STS of Ukraine as a body of executive power with a special status, analyzes the problems arising in the practical activities of departments and proposes ways to solve them. slaughter The provisions of this manual are approved at the time of reading by the authors of educational disciplines "Theory of management of the bodies of the State Tax Service of Ukraine", "Management of tax militia units", "Fundamentals of management in the bodies of the State Tax Service of Ukraine". The manual is intended for students, cadets, students, graduate students, teachers of higher educational institutions and employees of the State Tax Service of Ukraine.
Keywords: Державна податкова служба України; органи державної податкової служби України; управління; соціальне управляння; податкова міліція; State Tax Service of Ukraine; bodies of state tax service of Ukraine; management; social management; tax police