Трудова міграція молоді в глобалізаційній економіці: причини, особливості та наслідки - Стригун, Валерія Олегівна (Ірпінь, 2025)
У рамках даної дипломної роботи був проведений комплексний аналіз трудової міграції молоді в умовах глобалізованої економіки, виявлення її основних причин, специфічних особливостей та соціально-економічних наслідків для країни походження та країни призначення, а також формулюванні рекомендацій щодо удосконалення державної політики в цій сфері.

As part of this thesis, a comprehensive analysis of youth labor migration in a globalized economy was conducted, identifying its main causes, specific features, and socio-economic consequences for the country of origin and the country of destination, as well as formulating recommendations for improving state policy in this area.
Keywords: трудова міграція; молодь; глобалізація; економіка; потенціал; labor migration; youth; globalization; economy; potential