Зміни до концепції розподілу територій за їх функціональним типом: економіко-правовий контекст - Мартинович, Наталія Олександрівна; Коваленко, Віталій Петрович (НУ «Запорізька політехніка», 2023)
В тезах представлено критичний аналіз ключових положень Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо засад державної регіональної політики та політики відновлення регіонів і територій» від 9 липня 2022 року № 2389-IX. Окреслено слабкі сторони та запропоновано шляхи усунення прогалин.

The theses present a critical analysis of the key provisions of the Law of Ukraine "On Amendments to Certain Legislative Acts of Ukraine Regarding the Principles of State Regional Policy and the Policy of Regeneration of Regions and Territories" No. 2389-IX of July 9, 2022. Weaknesses are outlined and ways to eliminate gaps are proposed.
Keywords: регіональна економіка; регіональний розвиток; регіональна політика; функціональні типи територій; політика відновлення; соціально-економічний розвиток; стійкий розвиток; regional economy; regional development; regional policy; functional types of territories; recovery policy; socio-economic development; sustainable development