Співвідношення оперативно-розшукової, розвідувальної та контррозвідувальної діяльності у сфері боротьби з тероризмом та підрозділи, які здійснюють цю діяльність - Луцик, Василь Васильович (Львівський державний університет внутрішніх справ, 2020)
Розділ досліджує систему негласної діяльності органів правопорядку у сфері боротьби з тероризмом, зокрема оперативно-розшукову, розвідувальну та контррозвідувальну діяльність. Проаналізовано законодавчі основи ОРД, її елементи та специфіку виконання заходів з використанням оперативних і оперативно-технічних засобів. Окрему увагу приділено визначенню повноважень підрозділів, які здійснюють ці види діяльності, та принципам взаємодії між ними для забезпечення національної безпеки. Показано, що ОРД має розшуково-пошуковий характер, спрямований на виявлення та документування злочинних дій, їхніх суб’єктів і наслідків.

The chapter examines the system of covert activities of law enforcement agencies in the field of counter-terrorism, including operational-investigative, intelligence, and counterintelligence activities. Legislative foundations, key elements, and the specifics of implementing measures using operational and technical means are analyzed. Special attention is paid to the powers of units carrying out these types of activities and the principles of their interaction to ensure national security. It is shown that operational-investigative activities have a search-and-investigate nature, aimed at identifying and documenting criminal acts, their subjects, and consequences.
Keywords: оперативно-розшукова діяльність; розвідувальна діяльність; контррозвідувальна діяльність; негласна діяльність; суб’єкти боротьби з тероризмом; ОРД; спеціальні підрозділи; національна безпека; оперативні заходи; оперативно-технічні засоби; operational-investigative activity; intelligence activity; counterintelligence activity; covert operations; counter-terrorism entities; operational-investigative measures; special units; national security; operational measures; technical means