Оцінювання людського капіталу у системі стратегічного управління підприємством - Капітанець, Світлана Володимирівна; Приходько, Ольга Миколаївна; Власюк, Тетяна Миколаївна; Заріцька, Надія Миколаївна (Аналітик, 2022)
У статті доведено особливу роль стратегічного управління людським капіталом у реалізації місії підприємства. Розглянуто елементи структури людського капіталу: здібності, розгортання, розвиток, уміння. Проаналізовано існуючі традиційні методики оцінювання людського капіталу на підприємстві. Побудовано модель оцінювання людського капіталу підприємства з урахуванням елементів людського капіталу та віку. Визначено, що саме поєднання кількісної та якісної оцінки дозволяє нівелювати недоліки традиційного оцінювання людського капіталу.

The special role of strategic management of human capital in the implementation of the mission of the enterprise is proven. Human capital is the driver of the company's development, the main alpha-stacker of business processes, which creates additional value at the micro-level of the economy. It is the strategic management of capital, first of all, human capital, that allows the enterprise to achieve the strategic mission of the enterprise's functioning. The purpose of the paper is critical evaluation of existing methods of evaluating human capital in the system of strategic management of the enterprise.
Keywords: стратегічне управління; людський капітал; ефективність; розвиток; оцінювання; strategic management; human capital; efficiency; development; evaluation