Удосконалення аналізу показників оцінювання ефективності функціонування митної системи - Токар, Вікторія Андріївна (Ірпінь, 2026)
Робота присвячена дослідженню методологічних підходів до оцінювання результативності митних органів України через систему ключових показників (KPI). Автор обґрунтовує необхідність впровадження сучасних інструментів менеджменту для підвищення прозорості та ефективності митної діяльності в умовах євроінтеграції та воєнного стану.

The thesis investigates methodological approaches to evaluating the performance of Ukraine's customs authorities through a system of key performance indicators (KPIs). The author justifies the need for modern management tools to increase transparency and efficiency of customs activities in the context of European integration and martial law.
Keywords: митна система; показники ефективності (KPI); менеджмент; зовнішньоекономічна діяльність; цифровізація; customs system; key performance indicators (KPI); management; foreign economic activity; digitalization