Зарубіжний досвід надання державних та громадських послуг - Бойко, Богдан Максимович (Ірпінь, 2025)
У кваліфікаційній роботі досліджено зарубіжний досвід державних та громадських послуг. Розглянуто ключові підходи, моделі та практики, що використовуються в різних країнах для забезпечення ефективного надання послуг громадянам. Особливу увагу приділено електронному урядуванню, децентралізації, державно-приватному партнерству та цифровим технологіям. На основі аналізу виокремлено найбільш успішні практики, які можуть бути адаптовані та впроваджені в Україні.

The qualification work examines foreign experience in public and public services. It examines key approaches, models and practices used in different countries to ensure effective provision of services to citizens. Particular attention is paid to e-government, decentralization, public-private partnership and digital technologies. Based on the analysis, the most successful practices that can be adapted and implemented in Ukraine are identified.
Foreign experience in providing state and public services
Keywords: державні послуги; громадські послуги; електронне урядування; децентралізація; державно-приватне партнерство; public services; public services; e-government; decentralization; public-private partnership