Облік і контроль розрахунків з бюджетом за податком на додану вартість на підприємства за матеріалами ТОВ «Рівненська продуктова компанія» - Ільїн, Діана Михайлівна; Ilyin, Diana Mykhaylivna (Ірпінь, 2024)
У дипломній роботі досліджено теоретичні положення й розробку практичних рекомендацій щодо обліку й контролю розрахунків із бюджетом за податком на додану вартість на основі підприємства. Розглянуто економічну сутність, визначення та основні елементи податку на додану вартість, описано нормативно-правове регулювання обліку і контролю розрахунків з бюджетом за податком на додану вартість, представлено економіко-організаційну характеристику ТОВ «Рівненська продуктова компанія». Запропоновано застосування комплексного підходу до контролю розрахунків з бюджетом за ПДВ у системі податкового планування на підприємстві.

The thesis examines theoretical provisions and the development of practical recommendations for accounting and control of calculations with the budget for value added tax on the basis of the enterprise. The economic essence, definition and main elements of value added tax are considered, the regulatory and legal regulation of accounting and control of calculations with budget for value added tax, the economic and organizational characteristics of Rivne Product Company LLC are presented. It is proposed to use a comprehensive approach to controlling the calculations with the VAT budget in the tax planning system at the enterprise.
Accounting and control of settlements with the budget on value added tax on enterprises based on the materials of Rivne Product Company LLC
Keywords: податок на додану вартість; платники ПДВ; обов’язкова реєстрація; граничний термін реєстрації; ставка ПДВ; value added tax; VAT payers; mandatory registration; registration deadline; VAT rate