Функціональний метод у науковому інструментарії дослідження сучасної державності - Лощихін, Олександр Миколайович (Академія муніципального управління, 2011)
У статті розглядаються основні методологічні проблеми дослідження функціональних аспектів сучасної державності. Висвітлюються сучасні концепції щодо розуміння поняття та сутності функцій держави. Показане значення функціонального методу у процесі пізнання соціального призначення сучасної держави.

The article examines the main methodological problems of studies of the functional aspects of modern statehood. Highlights the modern concepts in understanding the functions of the state. The importance of the functional method in the learning process of social destiny of the modern state.
Keywords: функціональний метод; державність; науковий інструментарій; політико-правовий аналіз; публічне управління; методологія правознавства; функції держави; теорія держави і права; сучасна держава; правова система; functional method; statehood; scientific tools; political and legal analysis; public administration; methodology of law; functions of the state; theory of state and law; modern state; legal system