Законодавство як наука і навчальний предмет: до постановки питання - Недюха, Микола Петрович; Шевченко, Анатолій Євгенійович (Львівський нац. ун-т ім. Івана Франка, 2016)
Авторами розглядається наявний стан законотворчості як один із засобів забезпечення належної ефективності законодавчого процесу. Зауважується, що законодавчий процес можна розглядати як цілісний, послідовний здійснюваного процес, що має своєю метою підготовку високоякісних законопроектів, їх наукове, нормативно-правове й організаційне забезпечення.

The authors examine the current state of lawmaking as one of the means to ensure the proper effectiveness of the legislative process. It is noted that the legislative process can be considered as a holistic, consistent implementation process, with the aim of preparing high-quality bills, their scientific, regulatory and organizational support.
Keywords: законодавство; наука; законодавчий процес; правозастосовні акти; legislation; science; legislative process; law enforcement acts