Євроінтеграційні процеси, щодо захисту прав інтелектуальної власності на митному кордоні - Борса, Вадим Вікторович (Українсько-американський ун-т Конкордія, 2019)
Проаналізовані основні зміни до Митного кодексу України щодо захисту прав інтелектуальної власності під час переміщення товарів через митний кордон України. Акцентовано увагу на визначення та в чому полягає різниця між контрафактними та піратськими товарами, а також товарами, що підозрюються у порушенні прав інтелектуальної власності.

The main amendments to the Customs Code of Ukraine on the protection of intellectual property rights when moving goods across the customs border of Ukraine are analyzed. Attention is focused on the definition and difference between counterfeit and pirated goods, as well as goods suspected of violating intellectual property rights.
Keywords: інтелектуальна власність; контрафактні товари; право інтелектуальної власності; піратські товари; товари, що підозрюються у порушені прав інтелектуальної власності; intellectual property; counterfeit goods; intellectual property rights; pirated goods; goods suspected of violating intellectual property rights