Облік і контроль валютно-розрахункових операцій банку - Нетребко, Катерина Валеріївна; Netrebko, Kateryna Valeriyivna (Ірпінь, 2023)
В наш час різко зростає значення міжнародних економічних зв’язків у господарському розвитку окремих держав. Головним фактором цього є широка інтернаціоналізація виробництва й обігу, науково-технічна революція. Перехід України до ринкових умов господарювання створює широкі можливості для здійснення зовнішньоекономічної діяльності, фінансово-господарської самостійності підприємств, участі країни у міжнародних валютно-розрахункових відносинах. Ці відносини є основною складовою міжнародних економічних відносин. Діяльність банків у сфері валютно-розрахункових операцій набуває все більшого масштабу. За таких умов питання пов’язані з обліком та контролем валютно-розрахункових операцій банкує нагальними, своєчасними та актуальними.

Nowadays, the importance of international economic relations in the economic development of individual states is growing sharply. The main factor of this is the wide internationalization of production and circulation, scientific and technical revolution. Ukraine's transition to market economic conditions creates ample opportunities for foreign economic activity, financial and economic independence of enterprises, and the country's participation in international currency settlement relations. These relations are the main component of international economic relations. The activity of banks in the field of currency and settlement operations is gaining an ever-increasing scale. Under such conditions, issues related to the accounting and control of currency settlement transactions are urgent, timely and relevant.
Accounting and control of currency settlement operations of the bank
Keywords: облік; контроль; валютно-розрахункові операції; банк; іноземна валюта; accounting; control; currency settlement operations; bank; foreign currency