Нормативно-правові засади дотримання професійної етики в системі публічної служби України - Ковтун, Ігор Володимирович (Ірпінь, 2025)
В роботі сформульовано базові підходи у розрізі завдань, цілей та практичного значення вивчення професійної етики в системі публічної служби України, виявленні національних особливостей культури управління та етики, основаних на аналізі нормативно-правового забезпечення професійної етичної культури державного службовця в Україні; охарактеризовано суспільні відносини, які виникають в процесі формування та дотримання основ професійної етики при здійснені публічної служби. Сформульовано висновки і рекомендації щодо формування та дотримання професійної етики в системі публічної служби України.

The paper formulates basic approaches in terms of tasks, goals and practical significance of studying professional ethics in the public service system of Ukraine, identifies national features of the culture of management and ethics, based on the analysis of the regulatory and legal support of the professional ethical culture of a civil servant in Ukraine; characterizes social relations that arise in the process of forming and adhering to the foundations of professional ethics in the performance of public service. . Formulates conclusions and recommendations on the formation and adherence to professional ethics in the public service system of Ukraine.
Keywords: публічна служба; працівники публічної служби; професійна етика; мораль; public service; public service employees; professional ethics; morality