Гендерні особливості розвитку емоційної сфери підлітків - Павлусик, Ілона Михайлівна (Ірпінь, 2026)
Теоретично обґрунтовано та емпірично досліджено гендерні особливості емоційної сфери підлітків. За результатами дослідження сформульовані: науково обґрунтовані висновки про гендерні особливості емоційної сфери підлітків та практичні рекомендації щодо її регуляції. Одержані результати можуть бути використані: у роботі шкільних психологів, педагогів, соціальних працівників та науковців у сфері вікової і педагогічної психології.

The gender characteristics of the emotional sphere of adolescents are theoretically substantiated and empirically investigated. According to the results of the study, scientifically substantiated conclusions about the gender characteristics of the emotional sphere of adolescents and practical recommendations for its regulation were formulated. The results obtained can be used: in the work of school psychologists, teachers, social workers and scientists in the field of age and pedagogical psychology.
Keywords: емоційна сфера; гендерні особливості; емоційна регуляція; підлітки; психологічний розвиток; emotional sphere; gender features; emotional regulation; adolescents; psychological development