Кадрове забезпечення підрозділів внутрішнього аудиту центральних органів виконавчої влади - Міщенко, Тетяна Михайлівна (Cognum Publishing House, 2023)
У статті актуалізовано потребу підвищення якісного рівня кадрового забезпечення підрозділів внутрішнього аудиту центральних органів виконавчої влади. Визначено відсутність законодавчого закріплення вимог щодо освітнього та кваліфікаційного рівня претендентів на посаду внутрішнього аудитора та подальшого їх безперервного професійного навчання. Обґрунтовано необхідність розробки нових концептуальних підходів у доборі фахівців підрозділів внутрішнього аудиту та подальшого їх професійно-кваліфікаційного зростання.

The article actualizes the need to improve the quality of staffing of internal audit units of central executive authorities. The author identifies the lack of legislative consolidation of requirements for the educational and qualification level of candidates for the position of internal auditor and their further continuous professional training. The author substantiates the need to develop new conceptual approaches to the selection of internal audit specialists and their further professional development.
Keywords: внутрішній аудит; кадрове забезпечення; професійне зростання; сертифікація; професійна компетентність; internal audit; human resources; professional development; certification; professional competence