Облік у глобалізації економіки України - Микитенко, Тетяна Владиславівна (Національна академія ДПС України, 2007)
У тезі розглянуто бухгалтерський облік у глобалізації економіки України. Впровадження стандартизації міжнародного бухгалтерського обліку в Україні обумовлено входженням України в СОТ, створенням міжнародних компаній, глобалізацією науково-технічного прогресу. Глобалізація економіки диктує єдині правила складання фінансової звітності, так як порівнянність міжнародної фінансової інформації, отримана в результаті стандартизації і уніфікації, усуває труднощі в розумінні даних іноземних фінансових звітів.

This thesis examines accounting in the globalization of the Ukrainian economy. The introduction of international accounting standardization in Ukraine is conditioned by Ukraine's accession to the WTO, the establishment of international companies, and the globalization of scientific and technological progress. The globalization of the economy dictates uniform rules for the preparation of financial statements, as the comparability of international financial information obtained as a result of standardization and unification eliminates difficulties in understanding the data of foreign financial statements.
Keywords: економіка України; бухгалтерський облік; глобалізація; Ukrainian economy; accounting; globalization