Механізм залучення іноземних інвестицій в економіку України - Дриняєв, Антон Юрійович (Ірпінь, 2025)
У кваліфікаційній роботі теоретично узагальнено та емпірично досліджено сучасний стан залучення інвестицій в економіку України, виявлено проблеми та бар'єри цього процесу, запропоновано напрями вдосконалення механізмів їх залучення За результатами дослідження сформульовані відповідні висновки та пропозиції щодо кроків України в процесі залучення іноземних інвестицій в економіку України. Одержані результати можуть бути використані в практичній діяльності у підрозділах, головних управліннях у всіх областях України та у структурах, безпосередньо взаємопов'язані з інвестиційним полем України.

The qualification work theoretically summarizes and empirically researches the current state of attracting investments into the economy of Ukraine, identifies problems and barriers to this process, and suggests ways to improve the mechanisms for attracting them. Based on the results of the study, relevant conclusions and proposals are formulated regarding Ukraine's steps in the process of attracting foreign investments into the economy of Ukraine. The results obtained can be used in practical activities in departments, main departments in all regions of Ukraine and in structures directly related to the investment field of Ukraine.
Keywords: інвестиції; міжнародне інвестування; відносини; keywords; investments; international investment; relations