Інтеграція штучного інтелекту в мобільні додатки для покращення взаємодії з користувачем - Вовк, Олег Олександрович (Ірпінь, 2026)
Розробка мобільного додатка маркетплейсу телефонів з інтеграцією ШІ-консультанта на базі Google Gemini AI для забезпечення персоналізованих рекомендацій та покращення взаємодії з користувачем. Для досягнення цієї мети було визначено такі завдання: розробити архітектуру додатка на основі MVVM та Jetpack Compose; реалізувати функціонал каталогу телефонів з пошуком, фільтрацією та сортуванням; інтегрувати ШІ-консультант із двома режимами роботи; забезпечити повну українську локалізацію інтерфейсу; провести тестування для гарантії якості та стабільності додатка.

Development of a mobile phone marketplace application with integration of an AI consultant based on Google Gemini AI to provide personalized recommendations and improve user interaction. To achieve this goal, the following tasks were defined: to develop the application architecture based on MVVM and Jetpack Compose; to implement the functionality of the phone catalog with search, filtering and sorting; to integrate an AI consultant with two operating modes; to ensure full Ukrainian localization of the interface; to conduct testing to guarantee the quality and stability of the application.
Keywords: штучний інтелект; мобільний додаток; Google Gemini AI; персоналізовані рекомендації; користувацький досвід; маркетплейс; Jetpack Compose; MVVM; українська локалізація; artificial intelligence; mobile application; Google Gemini AI; personalized recommendations; user experience; marketplace; Jetpack Compose; MVVM; Ukrainian localization