Правове регулювання запобігання правопорушенням у фінансовій сфері - Чечетт, Сергій Валеріянович (Державний податковий університет, 2023)
Дисертація є комплексним дослідженням правового регулювання запобігання правопорушенням у фінансовій сфері. У роботі визначено поняття, юридичну природу та властивості системи запобігання правопорушенням у фінансовій сфері. Окрему увагу приділено характеристиці видів і методів запобігання фінансовим правопорушенням, висвітлено питання правового статусу та правосуб’єктності органів державної влади. На основі здійсненого аналізу запропоновано рекомендації щодо удосконалення відповідних нормативноправових актів та практики їх застосування.

The dissertation is a comprehensive study of the legal regulation of crime prevention in the financial sphere. The work defines the concept, legal nature and properties of the system of preventive measures from the point of view of financial law. Particular attention is paid to the characteristics of types and methods of prevention of financial offenses, the issue of legal status and legal personality of state authorities is highlighted. On the basis of the analysis, recommendations are proposed for the improvement of the relevant normative legal acts and the practice of their application.
Keywords: запобігання; протидія; попередження; фінансові правопорушення; порушення бюджетного законодавства; порушення податкового законодавства; порушення банківського законодавства; відповідальність; правопорушення; злочин; державний примус; нормативно-правові акти; суб’єкти владних повноважень; публічні фінанси; фінансові правовідносини; міжнародний досвід; prevention; counteraction; warning; financial offenses; violation of budget legislation; violation of tax legislation; violation of banking legislation; responsibility; offense; crime; state coercion; regulatory legal acts; subjects of authority; public finances; financial legal relations; international experience