Методика вивчення десяткових дробів - Романенко, Людмила Вікторівна (Ірпінь, 2026)
Випускна робота присвячена дослідженню методики вивчення десяткових дробів у шкільному курсі математики. У роботі обґрунтовано актуальність формування в учнів стійких знань і практичних умінь роботи з десятковими дробами як важливої складової математичної грамотності. Проаналізовано психолого-педагогічні та методичні підходи до вивчення десяткових дробів у закладах загальної середньої освіти. Розкрито сутність поняття десяткового дробу та особливості його засвоєння учнями

The graduation thesis is devoted to the study of the methodology of teaching decimal fractions in the school mathematics course. The relevance of the research is determined by the need to develop students’ stable knowledge and practical skills in working with decimal fractions as an essential component of mathematical literacy. The paper analyzes psychological, pedagogical, and methodological approaches to teaching decimal fractions in general secondary education institutions
Keywords: методика вивчення десяткових дробів; формування вмінь учнів; елементарна математика; інноваційні технології; methods for studying decimal fractions; formation of students' skills; elementary mathematics; innovative technologies