Актуальні проблеми приватного права - Чеховська, Ірина Василівна; Рябченко, Юрій Юрійович; Миколаєць, Вікторія Анатоліївна; Амеліна, Анна Сергіївна; Дяченко, Сергій Вікторович; Котович, Ігор Олександрович; Лаговська, Наталія Валеріївна; Менів, Любов Дмитрівна; Мілевська, Альона Олександрівна; Самілик, Людмила Олексіївна; Анна Амеліна (Державний податковий університет, 2024)
Пропонований навчальний посібник спрямований на формування у здобувачів системи науково-теоретичних і практичних знань з проблем приватного права, уміння визначати та вирішувати основні проблеми застосування його понять, розуміння категорій та інститутів, напрямів розвитку й удосконалення цивільного законодавства в умовах ринкової економіки та правової держави, застосування на практиці здобутих теоретичних знань, розв'язання прикладних завдань і складання правових документів. Викладений матеріал супроводжується завданнями для перевірки знань, термінологічним словником, рекомендованою літературою. Для самоконтролю пропонуються тестові завдання, кросворди, практичні завдання тощо. З метою ефективного проведення самоконтролю рекомендується запропонований перелік питань до кожної теми. Матеріали посібника дозволяють сформувати практичні навички щодо застосування законодавства України.

The proposed textbook is aimed at developing in students a system of scientific, theoretical and practical knowledge on private law issues, the ability to identify and solve the main problems of applying its concepts, understanding the categories and institutions, directions of development and improvement of civil legislation in a market economy and the rule of law, applying the acquired theoretical knowledge in practice, solving applied problems and drafting legal documents. The material presented is accompanied by tasks for testing knowledge, a glossary of terms, and recommended reading. For self-control, there are test tasks, crosswords, practical exercises, etc. For the purpose of effective self-control, it is recommended to use the suggested list of questions for each topic. The materials of the manual allow you to develop practical skills in the application of Ukrainian legislation.
Keywords: субʼєкт приватного права; приватне право; сімейне право; спадкове право; спортивне право; трудовий договір; subject of private law; private law; family law; inheritance law; sports law; employment contract